Luontokerhoa pilotoimassa

luontokerho2
Tutuiksi ovat tulleet niin suurennuslasit kuin mikroskoopitkin

Viime viikkojen aikana museolla on voinut nähdä innokkaita lapsia niin tutkimassa erilaisia näytteitä kuin piirtämässä  keskittyneenä eläimiä. Otimme lokakuussa työn alle koululaisille suunnatun luontokerhon koevedoksen. Tarkoituksena oli kuukauden aikana kokeilla, onko idea toteutettavissa ja toimiva.

luontokerho
Hyönteisiin tutustumassa

Tahdoimme osaltamme olla tuomassa nuorille mielekästä toimintaa koulupäivän päätteeksi ja kokeilla samalla, miten tällainen toiminta istuu osaksi kokonaisuuttamme. Lisäksi saimme arvokasta näkökulmaa siihen, mitkä asiat tuottivat ongelmia ja mitä tulisi jatkossa tehdä toisin. Toimintaa lähdettiin rakentamaan yhteistyössä Keskuskoulun kanssa.

Kerho sujui todella hyvin. Koululaiset löysivät lyhyestä varoajasta huolimatta kerhon toiminnan ja osallistujia oli kohtuullisesti kaikilla kerroilla. Kerholaiset olivat myös innokkaita ja kiinnostuneita eri aihepiireistä. Keskustelua syntyikin paljon eri aiheista ja ainakin allekirjoittaneelle se olikin yksi kerhon parhaista anneista. Teräviä huomioita, hyviä kysymyksiä ja yhteisiä ihmettelyjä jaettiin paljon viikkojen aikana.

luontokerho3
Kallojen tutkimista ja piirroksia

Kehitettävää jäi meille edelleen tulevaa toimintaa ajatellen. Toinen viikonpäivä olisi soveltunut paremmin toimintaan meidän puoleltamme, että olisimme päässeet halutessamme myös paremmin maastoon. Nyt olimme pääosin sidottuja sisätiloihin. Museosalimme ei myöskään nykyisellään palvele parhaalla mahdollisella tavalla lapsiryhmiä kaikuisuutensa takia. Koetamme osittain vähentää tätä ongelmaa tulevaisuudessa käyttämällä seinissä ääntä imeviä materiaaleja sekä tilan mahdollisella jakamisella.

Toiveissa on kuitenkin, että viimeistään keväällä kokeilumme saisi uutta jatkoa!

-Annukka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s